onsdag 21 april 2010

Svensk Jantelag eller?

Läste i SMC forum för ett tag sedan där en person var upprörd över att motorcyklister tränger sig vid rödljus.

Han verkade inte vilja förstå att motorcyklar som tar sig förbi och ställer sig längst fram inte stoppar upp kön utan snarare snabbar på den då de inte tar någon egen plats i bilkön och motorcyklarna längst fram hinner iväg och försvinna innan första bilen i bilkön ens har börjat rulla. ( Nu kommer säkert många tycka att vi kör som galningar, men det är ju så att en mc accelererar betydligt snabbare en de flesta bilar, och på de sättet hinner komma upp i laglig fart betydligt fortare och därmed redan hunnit få en stor lucka från resten av bilkön.)Tror detta sättet att tänka är väldigt vanligt bland billister och de ser oss som fräcka ligister som inte vill ta sin plats i kön utan skall tränga sig före.
Då försöker de få stopp på oss genom att flytta bilen så att motorcykeln inte kommer förbi. Har även hört en del på mc fått en dusch av vindrutespolarna när de glider förbi, ryktas även om att en del öppnat dörrarna för att sätta stop för mc ligisten som inte vet sin plats i kön.Denna ilska från bilister kommer även vid bilfärjor då de ser oss glida längst fram i bilkön. ( Detta gör vi för att motorcyklar skall om möjligt stå längst fram på bilfärjan.)

Ska du ta med motorcykeln på typ Finlandsbåten kan vissa billister bli upprörda på att vi även där kör förbi kön och ställer oss i den filen som oftast får köra på först.
(Detta görs för att vi måste surra fast våra motorcyklar efter kanterna på bildäck.)

Finns säker fler situationer som denna ilska / avundsjuka riktas mot oss på hoj.Är det detta som är Svensk Jantelag?

I andra länder och storstäder tar billisterna för givet att släppa fram tvåhjuliga fordon vid rusningstrafik för att om möjligt komma fram snabbare själva, då de slipper några fordon i bilkön.

Här är länken till forumtråden, ganska underhållande.
http://forum.svmc.se/showthread.php?t=4097

Ride On.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar