torsdag 8 april 2010

Min första hoj för vägen ( Lagligt. )

Tror jag fick min första moppe när jag var 12år, en gammalskorv som skulle se ut som en crosshoj. Den gick som lika dåligt som den såg ut men när den fungera var det hur kul som helst.

Sen vart det 4-5 stycken moppar innan man fyllde 15 och fick en Suzuki KS 50, redan då hade jag bestämt att jag skall bara ta mc kort när jag fyller 16 och så blev det.

Tidigt våren 1982 då kortet var taget tog jag mig hem och där hon spritt ny och glänsande i solskenet.

Suzuki GT 125 X4.Snacka om att man fick en frihetskänsla av att äntligen ha hoj och kunde ta sig runt utan att behöva vara beroende av att någon körde en tid man skulle.

Var en jäkligt rolig tid då många av kompisarna även körde hoj vinter som sommar.

Morgan och jag hängde ganska mycket med de storas grabbarna i Twin Club MC Norrtälje ute i Färsna, och hur ballt var det inte att ta hojen till TP:s i Norrtälje, stället där alla bikers höll till och ta en fika med de stora grabbarna man såg upp till.

Sen fyllde man 18 och det blev dags för bilkörkort, när detta var taget blev man tvungen att sälja hojen för att ha råd med en bil.

Hoj intresset glömdes (nu obegripligt) bort, även fast man lånade vänners hojar då och då.
Men suget började komma tillbaka runt 2004 men det dröjde ända till 2006 innan jag återigen hittade tillbaka till hojlivet, men det är en annan historia.

Ride On.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar