torsdag 22 april 2010

Är sugen på en systemkamera, vad skall jag köpa?

:Det / den skall……..
: vara billig.
: vara digital
: vara lätt att använda.
: gå att filma med den.
: vara en modell som tar de flesta objektiv.
: vara inbyggd blixt.
: ha bra batteri tid.Har ni några förslag?

Ride On.

3 kommentarer:

 1. Det där med systemkamera är skit svårt. När vi var på bildvisning med Mia (som jag skrev om på min blogg tidigare) så blev jag skitsugen med! Du ska definitivt köpa en digitalkamera, och jag tycker att den ska kunna ta flera olika objektiv. Dels för att du kan behöva olika objektiv beroende på motiv och avstånd. Det där med blixt med mera vet jag inte så mycket om. Känner du ingen fotograf du kan fråga?

  SvaraRadera
 2. Ja det är en liten djungel. Själv skulle jag nog satsa på en Sony Alpha 380, eller nåt i Alpha serien. Dom har även en liten finess att sökarbilden på baksidan kan man ändra läge på. Om man håller kameran ovanför huvudet (typ konsert) kan man vinkla sökarbilden nedåt så man ändå ser vad man knäpper. De som e bra med Sony är att orginal objektivet är 18 - 55 mm (vidvinkel - normal). Sony hade en som hette Alpha 300 förut och den hade 18 - 70 mm (vidvinkel - normal- liten zoom) vilket skulle vara perfekt. Då har man ett "allt-i-ett" objektiv. 70 mm är perfekt för porträtt bilder. Sen är dom prisvärda tycker jag. Nikon och Canon betalar man mycket för namnet. Objeltiv fattningen har dom faktiskt enats om en standard. Ibland kanske inte objektivets alla finesser stöds om man inte har original, men även här är Sony´s objektiv billigare.

  Bäst e nog att känna å klämma lite med, då man känner hur den ligger i handen och om man skulle kunna trivas med den. Vissa känns lite konstiga

  SvaraRadera
 3. Canon EOS 500D + 18-55/3,5-5,6 IS + 55-250/4,0-5,6 IS, kanske vore nått men då kostar det lite deg. Men du får 2 bra objektiv med.

  http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=441851

  SvaraRadera